Sprøstekte lammeskiver med urtesaus og ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Sprøstekte lammeskiver med urtesaus og ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
0,5 stk
Gulrot
200 g
Pastinakk
1 stk
Lammelår i skiver
400 g
Småpoteter
350 g
Urtesaus
1 stk
(Melk, Laktose)
Olje
Pepper
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tørk av kjøttet før du har det i stekepannen, og sørg for at pannen er skikkelig varm før du steker det. Da unngår du at kjøttet kokes, og resultatet blir bedre!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell 200 g gulrot og 1 stk pastinakk. Kutt gulroten, pastinakken og 1/2 stk gul løk i grove biter. Fordel grønnsakene og ca 350 g småpoteter på et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca 15 minutter, eller til grønnsakene og potetene er gjennomstekte.
Varm opp en stor kjele eller stekepanne med litt olje til full varme. Krydre 400 g skivet lammelår med salt og pepper, og stek i til sammen 4 minutter på hver side. Snu lammeskivene hvert andre minutt. La kjøttet hvile på en tallerken i ca 2 minutter før servering.
Varm opp 1 pk urtesaus i en kjele på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!