Pannestekt kyllinglårfilet med potetmos, kjørvelolje, stekt brokkoli og rødløk

Pannestekt kyllinglårfilet med potetmos, kjørvelolje, stekt brokkoli og rødløk

4.03 (112)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllinglårfilet
400 g
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Purre
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjørvel
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
5 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
623 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for mer smak!

Skrell og grovhakk hvitløken. Ha kjørvelen, 5 ss olivenolje, hvitløken og saften fra sitronen i et litermål, og kjør blandingen sammen med en stavmikser.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmosen i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Skrell rødløken, og kutt den i grove biter. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kutt purreløken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 4–5 minutter. Krydre med salt. Ha blandingen over i en skål, og hold den varm frem til servering. 
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Skru ned til middels varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen videre i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over kyllingen mens den steker. Skjær kyllingen i skiver før servering. 
Vel bekomme!