Pannestekt kyllinglårfilet med potetmos, kjørvelolje, stekt brokkoli og rødløk
4.03 (112)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllinglårfilet
400 g
Potetmos
500 g
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Purre
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjørvel
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
5 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for mer smak!
Skrell og grovhakk hvitløken. Ha kjørvelen, 5 ss olivenolje, hvitløken og saften fra sitronen i et litermål, og kjør blandingen sammen med en stavmikser.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmosen i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Skrell rødløken, og kutt den i grove biter. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kutt purreløken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 4–5 minutter. Krydre med salt. Ha blandingen over i en skål, og hold den varm frem til servering.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Skru ned til middels varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen videre i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over kyllingen mens den steker. Skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!