Smørstekt torsk med asparges, gulrøtter, småpoteter og bearnéssaus
4.15 (112)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Asparges
250 g
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
375 g
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 112 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 25 g
- Protein:
- 3 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ovnsbak grønnsakene på 200 grader i omtrent 20 minutter. Stek fisken med grønnsakene de siste 10–12 minuttene av grønnsakenes steketid.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 4.
Kutt bunnene av aspargesene, og skrell den nederste halvdelen av hver asparges. Skrell og kutt gulrøttene i staver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Krydre fisken med salt og pepper. Ha litt smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
Kok gulrøttene i vannet sammen med potetene de siste 5 minuttene av potetenes koketid. Kok aspargesene sammen med potetene og gulrøttene de siste 2 minuttene.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!