Smørstekt torsk med asparges, gulrøtter, småpoteter og bearnéssaus

Smørstekt torsk med asparges, gulrøtter, småpoteter og bearnéssaus

4.15 (112)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Asparges
250 g
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
112 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
25 g
Protein:
3 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ovnsbak grønnsakene på 200 grader i omtrent 20 minutter. Stek fisken med grønnsakene de siste 10–12 minuttene av grønnsakenes steketid.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsakene i punkt 4.
Kutt bunnene av aspargesene, og skrell den nederste halvdelen av hver asparges. Skrell og kutt gulrøttene i staver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Krydre fisken med salt og pepper. Ha litt smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
Kok gulrøttene i vannet sammen med potetene de siste 5 minuttene av potetenes koketid. Kok aspargesene sammen med potetene og gulrøttene de siste 2 minuttene.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!