Marinert ytrefilet av svin med potetmos, rødvinssaus og stekt grønnkål og asparges

Marinert ytrefilet av svin med potetmos, rødvinssaus og stekt grønnkål og asparges

4.15 (103)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Grønnkål
100 g
Asparges
100 g
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
471 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek grønnsakene sammen med kjøttet i ovnen for å spare tid!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–14 minutter. La kjøttet hvile frem til servering.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med salt og smør før servering.
Varm opp rødvinssausen i en kjele på lav varme. Rør inn 1 ss smør før servering. 
Kutt aspargesen i to. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnkålen og aspargesen i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!