Sitruskrydret kylling i pita med friske grønnsaker, salat og yoghurtdressing
4.21 (91)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kyllingfilet
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Agurk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Maiskorn
150 g
Rødløk
1 stk
Tobladssalat
50 g
Pitabrød
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 274 kcal
- Fett:
- 5 g
- Karbohydrater:
- 7 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til yoghurtdressingen med litt limesaft og finhakket persille.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre kyllingen med sitruskrydderet, litt salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken. Grovriv halve agurken på et rivjern, og bruk hendene til å presse ut litt av vannet. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn hvitløken og agurken. Smak til med salt og pepper.
Sil laken av maiskornene. Skrell rødløken, og kutt rødløken og resten av agurken i små terninger. Ha salaten, maiskornene, rødløken og agurken i hver sine serveringsskåler, og smak til med salt og olivenolje. Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Fyll pitabrødene med kyllingen, grønnsakene og yoghurtdressingen.
Vel bekomme!