Sitruskrydret kylling i pita med friske grønnsaker, salat og yoghurtdressing

Sitruskrydret kylling i pita med friske grønnsaker, salat og yoghurtdressing

4.21 (91)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kyllingfilet
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Agurk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Maiskorn
150 g
Rødløk
1 stk
Tobladssalat
50 g
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
274 kcal
Fett:
5 g
Karbohydrater:
7 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til yoghurtdressingen med litt limesaft og finhakket persille.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre kyllingen med sitruskrydderet, litt salt og pepper.
 Skrell og finhakk hvitløken. Grovriv halve agurken på et rivjern, og bruk hendene til å presse ut litt av vannet. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn hvitløken og agurken. Smak til med salt og pepper. 
Sil laken av maiskornene. Skrell rødløken, og kutt rødløken og resten av agurken i små terninger. Ha salaten, maiskornene, rødløken og agurken i hver sine serveringsskåler, og smak til med salt og olivenolje. Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Fyll pitabrødene med kyllingen, grønnsakene og yoghurtdressingen.
Vel bekomme!