Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med gressløk

Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med gressløk

4.16 (92)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Vann
4–5 dl
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Minisjampinjong
100 g
Grønn paprika
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
395 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
6 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du et glass hvitvin, kan 1 dl av risottovannet erstattes med hvitvin. Hvis ikke, er retten god med litt sitronsaft på ved servering.

Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek løken i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha i risottorisen, hønsebuljongen og 4–5 dl vann, og gi det hele et oppkok. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg. 
Skrell halve hvitløken, og knus den med den flate siden av en kniv. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, til den har fått en jevn stekeskorpe. Skru ned til middels høy varme, og tilsett hvitløken og litt smør. Stek fisken i omtrent 2 minutter til, og øs smøret over fisken mens den steker. Krydre med salt og pepper.
Kutt paprikaen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek paprikaen og soppen i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll og finhakk gressløken. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend gressløken og osten inn i risottoen før servering.
Vel bekomme!