Pad thai med koriander, pak choy, risnudler og bønnespirer
3.39 (80)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Risnudler
100 g
Rødløk
½ stk
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Pad thai-woksaus
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Lime
¼ stk
Egg
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Vann
1 dl
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 561 kcal
- Fett:
- 8 g
- Karbohydrater:
- 106 g
- Protein:
- 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Klipp gjerne nudlene i mindre lengder når de er ferdig kokt, slik at det blir lettere å blande alt sammen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken, og avkjøl dem i kaldt vann.
Skrell og finhakk rødløken. Skyll og tørk pak choyen og korianderen. Kutt pak choyen i to og finhakk korianderen. Skrell og kutt gulroten i to på langs, og deretter i tynne skiver på skrått. Del limen i båter. Knekk egget i en skål, og visp det sammen med en gaffel.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek pak choyen i omtrent 2 minutter, og legg den over på en tallerken. Tilsett deretter rødløken og gulroten, 1 dl vann og woksausen, og stek videre i 4–5 minutter. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene, limesaft, soyasaus, salt og pepper. Vend inn egget, risnudlene og bønnespirene, og stek alt videre i 2–3 minutter.
Topp retten med pak choyen og server resten av limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!