Skivet lammelår med byggotto og bakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Byggkorn
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Gressløk
0,5 pakke
Gul paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrot
200 g
Hønsebuljong
0.5 pakke
Rødløk
1 stk
Sitron
0,33 stk
Seterrømme
150 g
Lammelår i skiver
400 g
Olje
Tomat
1 stk
Pepper
Salt
Vann
Banansjalottløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek lammeskivene i to omganger, slik at temperaturen i stekepannen ikke blir for lav.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell og kok ca 350 g folvapoteter i 20-25 minutter, eller til potetene er møre.
Kutt 1 stk brokkoli i små buketter og skrell og kutt ca 200 g gulrot i staver.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn 1 pk karrijevning, 1 pk estragon og . Spe med 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Skjær ca 350 g brosmefilet i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i en ildfast form, og hell over sausen. Stek i ovnen i 9-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek brokkolibukettene og gulrotstavene i ca 5 minutter minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og la dem dampe seg tørre i et lite minutt. Knus potetene sammen med 1 pk fiskekrydder, salt, pepper og 1 ss olivenolje med en gaffel.
Vel bekomme!