Schweinebraten i brun saus med kokte poteter og smørstekt pære og løk
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Poteter
700 g
Gulrøtter
400 g
Oksebuljong
1 pakke
Schweinebraten
600 g
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Vann
4 dl
Pærer
2 stk
Rødløk
1 stk
Gressløk
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 262 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 6 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør inn en spiseskje crème fraîche i den brune sausen for en rund og god smak.
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør inn 2 ss hvetemel. Stek til blandingen har fått en nøttebrun farge. Tilsett omtrent 4 dl vann, litt og litt, under omrøring, og ha i oksebuljongen. Kok opp. Ha kjøttet (inkludert kraften) i sausen og kok opp igjen. Skru ned til lav varme og ha på et lokk. La kjøttet trekke i sausen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller soyasaus.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av koketiden.
Kutt pærene i terninger, og skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken i omtrent 4 minutter, eller til den er blank. Ha i pærene de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med salt og pepper.
Skyll og finhakk gressløken, og vend den inn med de smørstekte grønnsakene, eller server den ved siden av.
Vel bekomme!