Schweinebraten i brun saus med kokte poteter og smørstekt pære og løk

Schweinebraten i brun saus med kokte poteter og smørstekt pære og løk

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • pepper
    • salt
    • smør
    • soyasaus
    • vann
    Poteter
    700 g
    Gulrøtter
    400 g
    Oksebuljong
    1 pakke
    Schweinebraten
    600 g
    Smør
    2 ss
    Hvetemel
    2 ss
    Vann
    4 dl
    Pærer
    2 stk
    Rødløk
    1 stk
    Gressløk
    ½ bunt
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    262 kcal
    Fett:
    0 g
    Karbohydrater:
    58 g
    Protein:
    6 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Rør inn en spiseskje crème fraîche i den brune sausen for en rund og god smak.

    Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
    Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør inn 2 ss hvetemel. Stek til blandingen har fått en nøttebrun farge. Tilsett omtrent 4 dl vann, litt og litt, under omrøring, og ha i oksebuljongen. Kok opp. Ha kjøttet (inkludert kraften) i sausen og kok opp igjen. Skru ned til lav varme og ha på et lokk. La kjøttet trekke i sausen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller soyasaus.
    Kok potetene i 2025 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene sammen med potetene de siste 34 minuttene av koketiden.
    Kutt pærene i terninger, og skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken i omtrent 4 minutter, eller til den er blank. Ha i pærene de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med salt og pepper.
    Skyll og finhakk gressløken, og vend den inn med de smørstekte grønnsakene, eller server den ved siden av.
    Vel bekomme!