Kjøtt- og grønnsakskarbonader med erter, poteter og brun saus

Kjøtt- og grønnsakskarbonader med erter, poteter og brun saus

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • vann
    Poteter
    350 g
    Grønne erter
    250 g
    Oksebuljong
    1 pakke
    Maisstivelse
    ½ pakke
    Laktosefritt smør
    1 ss
    Vann
    2 dl
    Karbonader med grønnsaker
    450 g
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    875 kcal
    Fett:
    37 g
    Karbohydrater:
    91 g
    Protein:
    45 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Grønnsakene kan også stekes i en stekepanne med litt olje, salt og pepper.

    Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til ertene i punkt 4.
    Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør til det har en nøttebrun farge. Rør inn oksebuljongen, spe på med ca. 2 dl vann under omrøring, og kok opp. Rør maisstivelsen ut i 1 ss kaldt vann i en kopp og hell maisjevningen i den brune sausen. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med litt pepper.
     Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. La karbonadene ligge i stekepannen frem til servering.
    Kok ertene i vannet sammen med potetene det siste minuttet av koketiden. Hell av vannet før servering. 
    Med ønske om et godt måltid!
    Vel bekomme!