Kjøtt- og grønnsakskarbonader med erter, poteter og brun saus
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olje
- pepper
- vann
Poteter
350 g
Grønne erter
250 g
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Laktosefritt smør
1 ss
Vann
2 dl
Karbonader med grønnsaker
450 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 875 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 91 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan også stekes i en stekepanne med litt olje, salt og pepper.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til ertene i punkt 4.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør til det har en nøttebrun farge. Rør inn oksebuljongen, spe på med ca. 2 dl vann under omrøring, og kok opp. Rør maisstivelsen ut i 1 ss kaldt vann i en kopp og hell maisjevningen i den brune sausen. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med litt pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. La karbonadene ligge i stekepannen frem til servering.
Kok ertene i vannet sammen med potetene det siste minuttet av koketiden. Hell av vannet før servering.
Med ønske om et godt måltid!
Vel bekomme!