Spansk frittata med urteyoghurt og grønn salat
3.71 (68)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gressløk
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
Sitron
½ stk
Egg
4 stk
Purre
1 stk
Rødløk
½ stk
Vildmosepoteter
250 g
Aromasopp
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Olje
3 ss
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 300 kcal
- Fett:
- 8 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rester til overs? Frittataen passer perfekt som en kald lunsj!
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft, og finn fram en stekepanne som tåler å settes i stekeovnen.
Finhakk gressløken, og bland den sammen med yoghurten i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Visp eggene sammen i en skål med litt salt og pepper. Bland inn halvparten av urteyoghurten.
Snitt purren på langs, og skyll den i kaldt vann. Skrell løken, og kutt løken og purren i skiver. Skyll potetene, og børst jord av soppen. Kutt potetene og soppen i fire. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra steg 1 til middels høy varme, og ha i 3 ss olje. Stek potetene i omtrent 4 minutter. Tilsett soppen, løken, purren, hvitløken og ønsket mengde av chiliflakene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Hell over eggeblandingen, og sett stekepannen inn i ovnen. Stek frittataen i omtrent 10 minutter, til den har stivnet i midten.
Skyll og tørk salaten, og ha den over i en salatbolle. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Server resten av urteyoghurten til retten.
Vel bekomme!