Lyr i kremet dillsaus med bakte rotgrønnsaker og sitronbåter

Lyr i kremet dillsaus med bakte rotgrønnsaker og sitronbåter

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Dill
0,5 pakke
Ekstra lett crème fraîche
0,5 boks
(Melk, Laktose)
Gulrot
200 g
Lettmelk
1 dl
Lyrfilet
350 g
Pastinakk
200 g
Sitron
0,5 stk
Aluminiumsfolie
Hvetemel
1 ss
Olje
Pepper
Salt
Smør
Vann
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsaksrester til overs i kjøleskapet? Stek dem i ovnen sammen med rotgrønnsakene.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Vask og kutt ca 200 g pastinakk i grove biter, og skrell og kutt ca 200 g gulrot i grove biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Finhakk 1/2 pk dill. Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn 1 ss hvetemel, og spe på med 1 dl lettmelk og 1 dl vann, litt og litt, mens du rører. Kok opp under omrøring, og rør inn 1/2 boks ekstra lett crème fraîche og dillen. Smak til med salt og pepper.
Skjær ca 350 g lyrfilet i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Legg fiskestykkene i den kokende dillsausen, senk varmen til lav varme, og ha på lokk, eller dekk stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Kutt 1/2 stk sitron i båter. Server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!