Fullkornspenne med auberginesaus med kapers og grillet paprika, toppet med gremolata og fetaost

Fullkornspenne med auberginesaus med kapers og grillet paprika, toppet med gremolata og fetaost

4.07 (70)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Fullkornspenne
200 g
(Hvete)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aubergine
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Kapers
1 glass
Grillet paprika
1 glass
Oregano
1 pakke
Tomatpuré
80 g
Vann
½ dl
Sitron
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
637 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Resten av kapersen kan tørkes og brukes som tilbehør i supper og salater!

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk hvitløken, og kutt auberginen i terninger. Finhakk chilien og 5 ts kapers. Sil laken av de grillede paprikaene, og kutt dem i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek basilikum- og oreganokrydderet og chilien i omtrent 1 minutt. Ha i kapersen og halvparten av hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt til. Tilsett auberginen, og stek det hele i 7–8 minutter, til auberginen har fått en gyllen farge og har begynt å mykne. Vend inn i paprikaen, ½ dl vann og tomatpuréen, og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll sitronen og persillen i kaldt vann. Riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Finhakk persillen. Ha resten av hvitløken, sitronskallet og persillen over i en serveringsskål, og vend inn 1 ss olivenolje.  
Topp retten med gremolataen, og smuldre fetaosten over med fingrene ved servering. 
Vel bekomme!