Fullkornspenne med auberginesaus med kapers og grillet paprika, toppet med gremolata og fetaost
4.07 (70)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Fullkornspenne
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aubergine
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Kapers
1 glass
Grillet paprika
1 glass
Oregano
1 pakke
Tomatpuré
80 g
Vann
½ dl
Sitron
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Fetaost
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 637 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Resten av kapersen kan tørkes og brukes som tilbehør i supper og salater!
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken, og kutt auberginen i terninger. Finhakk chilien og 5 ts kapers. Sil laken av de grillede paprikaene, og kutt dem i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek basilikum- og oreganokrydderet og chilien i omtrent 1 minutt. Ha i kapersen og halvparten av hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt til. Tilsett auberginen, og stek det hele i 7–8 minutter, til auberginen har fått en gyllen farge og har begynt å mykne. Vend inn i paprikaen, ½ dl vann og tomatpuréen, og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll sitronen og persillen i kaldt vann. Riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Finhakk persillen. Ha resten av hvitløken, sitronskallet og persillen over i en serveringsskål, og vend inn 1 ss olivenolje.
Topp retten med gremolataen, og smuldre fetaosten over med fingrene ved servering.
Vel bekomme!