Nakkekoteletter med brokkoli og blomkål, fløtepoteter og stekt løk

Nakkekoteletter med brokkoli og blomkål, fløtepoteter og stekt løk

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Fløtepoteter
800 g
(Melk, Laktose)
Fløtepoteter
200 g
(Melk, Laktose)
Nakkekoteletter
1080 g
Gul løk
2 stk
Potetkrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Smør
3 ss
Brokkoli
1 stk
Blomkål
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
370 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
22 g
Protein:
17 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av steketiden. Da får du en rask og smakfull sjysaus. Ha litt revet ost på fløtepotetene før de settes i ovnen for enda bedre smak.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
 Ha fløtepotetene over i en ildfast form. Stek fløtepotetene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomvarme.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Legg løken på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kotelettene i 4–5 minutter på hver side. Krydre med potetkrydderet, salt og pepper. Ha 3 ss smør i stekepannen, og øs smøret over kjøttet mens det steker. Legg kjøttet over på et fat, og la det hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver.
Kok opp en kjele med vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kutt blomkålen i buketter. Kok grønnsakene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Vel bekomme!