Nakkekoteletter med brokkoli og blomkål, fløtepoteter og stekt løk
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Fløtepoteter
800 g
Fløtepoteter
200 g
Nakkekoteletter
1080 g
Gul løk
2 stk
Potetkrydder
2 pakke
Smør
3 ss
Brokkoli
1 stk
Blomkål
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 370 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 22 g
- Protein:
- 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av steketiden. Da får du en rask og smakfull sjysaus. Ha litt revet ost på fløtepotetene før de settes i ovnen for enda bedre smak.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Ha fløtepotetene over i en ildfast form. Stek fløtepotetene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og gjennomvarme.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Legg løken på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kotelettene i 4–5 minutter på hver side. Krydre med potetkrydderet, salt og pepper. Ha 3 ss smør i stekepannen, og øs smøret over kjøttet mens det steker. Legg kjøttet over på et fat, og la det hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver.
Kok opp en kjele med vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kutt blomkålen i buketter. Kok grønnsakene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Vel bekomme!