Shepherd's pai med grønne linser, søtpotetlokk og frisk salat
Ny oppskrift
Under 45 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
- vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Timian og bladpersille
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Salsicciakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
80 g
Honning
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Søtpotetpuré
200 g
Revet mozzarella
100 g
Agurk
½ stk
Spinat
50 g
Valnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 639 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du grønnsaker til overs? Lag din egen vri på salaten og tilsett flere grønnsaker!
Sett stekeovnen på 225 grader.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken og kutt løken i to, og deretter i skiver. Skrell selleriroten og gulrøttene. Kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Dra bladene av 1–2 stilker med timian. Finhakk bladpersillen. Sil laken av linsene.
Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i ca. 2 minutter, til løken er blank. Tilsett gulrøttene, selleriroten, salsicciakrydderet og timianen, og stek i ca. 2 minutter til. Vend inn 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la det hele koke i ca. 10 minutter. Smak til med honningen, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn persillen ved severing.
Ha fyllet over i en ildfast form og fordel søtpotetpuréen over. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø mozzarellaen over paien og stek formen i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll spinaten i kaldt vann. Grovhakk valnøttene og kutt agurken i terninger. Bland sammen spinaten, valnøttene og agurken i en serveringsskål og topp med litt olivenolje.
Strø litt av timianen over paien ved servering.
Vel bekomme!