Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nanbrød
Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½ stk
Blomkål
½ stk
Spinat
100 g
Kormapaste
1 glass
Seterrømme
½ pakke
Raita
150 g
Nanbrød
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan stekes og blandes sammen med risen, eller serveres ved siden av retten.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Legg nanbrødene på et stekebrett, og pensle dem med litt vann. Stek brettet i ovnen i 2–3 minutter.
Skjær kyllingen i biter. Ha kyllingen og garam masala-krydderet i en brødpose. Bland kyllingen og krydderet godt sammen, og la det ligge i posen i ca. 5 minutter.
Skrell og grovhakk rødløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Ha rødløken i kjelen sammen med kyllingen, og stek til løken er gyllen. Tilsett kormapasten i kjelen. Ha i seterrømmen og 1 dl vann. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
Kutt blomkålen i små buketter. Ha blomkålen i kjelen de siste 5 minuttene av grytens koketid. Vend inn spinaten før servering. Smak til med salt og pepper.
Del sitronen i båter, og server sitronbåtene og raitaen til retten.
Vel bekomme!