Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nanbrød

Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nanbrød

Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½ stk
Blomkål
½ stk
Spinat
100 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Seterrømme
½ pakke
(Melk, Laktose)
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan stekes og blandes sammen med risen, eller serveres ved siden av retten.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Legg nanbrødene på et stekebrett, og pensle dem med litt vann. Stek brettet i ovnen i 2–3 minutter.
Skjær kyllingen i biter. Ha kyllingen og garam masala-krydderet i en brødpose. Bland kyllingen og krydderet godt sammen, og la det ligge i posen i ca. 5 minutter.
 Skrell og grovhakk rødløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Ha rødløken i kjelen sammen med kyllingen, og stek til løken er gyllen. Tilsett kormapasten i kjelen. Ha i seterrømmen og 1 dl vann. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
Kutt blomkålen i små buketter. Ha blomkålen i kjelen de siste 5 minuttene av grytens koketid. Vend inn spinaten før servering. Smak til med salt og pepper.
Del sitronen i båter, og server sitronbåtene og raitaen til retten.
Vel bekomme!