Lettsaltet torsk med smørdampet kål, rotmos og sprøstekt pepperoni
4.19 (183)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Rotmos
500 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
Grønnkål
200 g
Finsnittet hodekål
150 g
Pepperoni
100 g
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 25 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra god smak på rotmosen kan du varme den opp i en liten kjele sammen med 1 ss smør, og smake til med salt hvis det trengs.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til posjering av fisken.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med rotmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skru av varmen på platen fra punkt 1. La fisken trekke i vannet i 6–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Fjern stilken fra grønnkålen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje og smør. Stek grønnkålen og hodekålen i 2–3 minutter. Tilsett litt vann, og la det hele dampe under lokk i ytterligere 2–3 minutter, til kålen har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Skrell løken, og kutt den i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt til, til løken er gyllen.
Vel bekomme!