Indrefilet av svin med ovnsbakte småpoteter, blomkål, spinat og paprikasaus

Indrefilet av svin med ovnsbakte småpoteter, blomkål, spinat og paprikasaus

4.05 (182)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Blomkål
1 stk
Spinat
100 g
Paprikasaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
425 kcal
Fett:
10 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kjøttet er på sitt tykkeste, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen ligger på mellom 62–65 grader. La kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Fordel potetene utover en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skjær indrefileten i to på langs, og deretter i to på tvers. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i formen sammen med potetene, og stek dem i ovnen de siste 4–5 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
 Kutt ønsket mengde av blomkålen i buketter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt olje og smør. Stek blomkålen i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Tilsett spinaten, og stek det hele i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!