Kylling i rød curry med kokosmelk, koriander, lime og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Eple
1 stk
Lime
1 stk
Rød currypaste
½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 274 kcal
- Fett:
- 2 g
- Karbohydrater:
- 16 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i curryen for en mer spicy smak!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i store biter. Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i ca. 1 minutt, til den er gyllen. Legg kjøttet på en tallerken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene. Kutt paprikaen, gulrøttene og eplet i terninger. Kutt limen i båter. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek de oppkuttede grønnsakene og eplet i ca. 1 minutt, til løken er blank. Ha kyllingen, currypasten og kokosmelken i stekepannen, og la det hele småkoke i 2–3 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Grovhakk korianderen, og topp curryen med den. Server resten av limebåtene til retten.
Vel bekomme!