Pannestekt laks med hjemmelaget potetsalat, blomkål, reddiker og sennepsvinaigrette
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
700 g
Gressløk
½ bunt
Lettrømme
250 g
Majones
75 g
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Salt
½ ts
Laksefilet
600 g
Blomkål
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 899 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag deres egen variant av potetsalaten! Vend for eksempel inn epleterninger, finrevet sitronskall, kapers, dill, persille, rødløk, eller noe annet dere liker. Smak dere frem!
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Sett en kjele med omtrent 2 liter lettsaltet vann på kok. Kutt potetene i like store terninger, og kok dem i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt blomkålen i buketter og kutt reddikene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, og ha dem deretter over i en serveringsskål.
Bruk den samme stekepannen som til grønnsakene og varm den opp til høy varme. Ha i litt olje, og stek fisken i omtrent 2–3 minutter på hver side, eller til den nesten er gjennomstekt, og har en mørkerosa kjerne. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene og ha dem i en serveringsskål. Finhakk gressløken. Bland lettrømmen, majonesen, gressløken, 1 ts sukker og ½ ts salt inn med potetene. Smak til med pepper, saft fra sitronen og eventuelt mer sukker og salt.
Server sennepsvinaigretten til retten.
Vel bekomme!