Lasagne med frisk salat og laktosefri lettrømme

Lasagne med frisk salat og laktosefri lettrømme

Ny oppskrift
Under 50 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • olje
  • pepper
  • salt
Agurk
1 stk
Basilikum og oregano
1 pose
Glutenfrie lasagneplater
1 pakke
Gul løk
1 stk
Gulrot
100 g
Hjertesalat
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 1/2 stk
Laktosefri lettrømme
1/2 pakke
(Melk)
Laktosefri revet ost
1 pakke
(Melk)
Soyamatfløte
1 pakke
Kjøttdeig av svin og storfe
500 g
Tomatpuré
2 ss
Laktosefri melk
3 dl
Olje
Pepper
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visste du at hvitløken er en av de eldste medisinplantene, og har vært forsket på i forbindelse med en mulig forebyggende egenskap mot kreft og hjertesykdom? Hvitløk har et høyt innhold av kalium, som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Legg 6-9 plater fra 1 pk glutenfrie lasagneplater i kaldt vann.
Finhakk 1 stk gul løk, skrell og riv ca 100 g gulrot på et rivjern, og skrell og press 1 stk kinesisk hvitløk.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til full varme. Stek ca 500 g svin- og storfedeig i ca 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Stek videre mens du hakker opp kjøttdeigen i 3-4 minutter. Tilsett grønnsakene fra forrige punkt, og stek i ytterligere 3-4 minutter.
Tilsett 2 ss tomatpuré og 1 pk basilikum og oregano i stekepannen, og stek videre i ca 1 minutt. Bland inn 1 kartong soyamatfløte og 3 dl laktosefri melk. La sausen småkoke i et par minutter, og smak til med salt og pepper.
Legg kjøttsausen og lasagneplatene lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med kjøttsausen. Strø over 1 pk laktosefri revet ost, og stek i ovnen i 25-30 minutter.
Skyll 1 stk hjertesalat. Kutt salaten og 1 stk agurk i mindre biter, og bland sammen i en skål.
Skrell og press 1/2 stk kinesisk hvitløk. Bland hvitløken sammen med 1/2 boks laktosefri lettrømme, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!