Svinekjøttboller med tomatsalat, byggkorn, syltet rødløk og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
4 ss
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Byggkorn
225 g
Byggkorn
125 g
Hønsebuljong
2 pakke
Kjøttboller av svin
600 g
Kjøttboller av svin
400 g
Yoghurt naturell
300 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Tomater
2 stk
Ruccola
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 502 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 23 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 10 hele pepperkorn, 1 laurbærblad og noen skiver med ingefær i syltelaken for enda bedre smak. Hvis du ikke spiser opp all løken, kan du lagre den på et tett glass i kjøleskapet.
Tilbered byggkornene som anvist på pakkene, men ha buljongene i kokevannet.
Skrell rødløkene, og kutt dem i tynne skiver. Legg løkskivene over i en skål. Kok opp 4 ss eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en kjele. Hell laken over rødløken, og la den stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Bland yoghurten og tzatzikikrydderet sammen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Kutt tomatene i skiver. Fordel ruccolaen på et fat og legg tomatskivene over. Drypp over litt olivenolje.
Vel bekomme!