Svinekjøttboller med tomatsalat, byggkorn, syltet rødløk og hvitløksdressing

Svinekjøttboller med tomatsalat, byggkorn, syltet rødløk og hvitløksdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
4 ss
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Byggkorn
225 g
(Bygg)
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Hønsebuljong
2 pakke
Kjøttboller av svin
600 g
(Soya, Melk, Laktose)
Kjøttboller av svin
400 g
(Soya, Melk, Laktose)
Yoghurt naturell
300 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Tomater
2 stk
Ruccola
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
502 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
23 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 10 hele pepperkorn, 1 laurbærblad og noen skiver med ingefær i syltelaken for enda bedre smak. Hvis du ikke spiser opp all løken, kan du lagre den på et tett glass i kjøleskapet.

Tilbered byggkornene som anvist på pakkene, men ha buljongene i kokevannet. 
Skrell rødløkene, og kutt dem i tynne skiver. Legg løkskivene over i en skål. Kok opp 4 ss eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en kjele. Hell laken over rødløken, og la den stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Bland yoghurten og tzatzikikrydderet sammen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Kutt tomatene i skiver. Fordel ruccolaen på et fat og legg tomatskivene over. Drypp over litt olivenolje.
Vel bekomme!