Kjøtt- og grønnsakskarbonader med blomkål, erter, poteter og brun saus
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
Poteter
700 g
Blomkål
1 stk
Grønne erter
250 g
Brun saus
200 g
Karbonader med grønnsaker
720 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 352 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 13 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan også stekes i en stekepanne med litt olje, salt og pepper.
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er gjennomkokte når du enkelt kan stikke en gaffel i dem. Ha litt ekstra vann i kjelen, så det er plass til grønnsakene i punkt 5.
Ha den brune sausen i en kjele og gi den et lite oppkok under omrøring. La den stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. La karbonadene ligge i stekepannen frem til servering.
Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i vannet med potetene i 2–3 minutter, og ha ertene i vannet det siste minuttet av koketiden. Hell vannet av grønnsakene før servering.
Vel bekomme!