Ingredienser
4 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Ris
Fullkornsris
250 g
Stekte grønnsaker
Brokkoli
½ stk
Delt kinakål
200 g
Kyllingfilet i mangosaus
Skivet kyllingfilet
600 g
Gul løk
1 stk
Karri
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Mangochutney
1 glass
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 539 kcal
- Fett 10 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt hakkede nøtter og lime hvis du har noe liggende!
- Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
- Tilbered risen som beskrevet på pakken.
- Kyllingfilet i mangosaus: Skrell og finhakk halvparten av løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen omtrent 1 minutt, til den er gyllen. Ha i løken, og stek videre i 1–2 minutter. Rør inn karrien, crème fraîchen, mangochutneyen, 1 dl vann og 1 ss soyasaus. La sausen småkoke på lav varme til resten av retten er ferdig.
- Stekte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt resten av løken i tynne skiver. Varm opp en annen stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien, løken og kinakålen i 3–4 minutter, eller til løken er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Server kyllingen med risen og de stekte grønnsakene. God middag!