Kyllingfilet i karri- og mangosaus med stekte grønnsaker og ris
20-30

Kyllingfilet i karri- og mangosaus med stekte grønnsaker og ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
250 g

Stekte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
½ stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g

Kyllingfilet i mangosaus

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
600 g
gul løk
Gul løk
1 stk
karri
Karri
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 539 kcal
  • Fett 10 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med litt hakkede nøtter og lime hvis du har noe liggende!

  1. Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
  2. Tilbered risen som beskrevet på pakken.
  3. Kyllingfilet i mangosaus: Skrell og finhakk halvparten av løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen omtrent 1 minutt, til den er gyllen. Ha i løken, og stek videre i 1–2 minutter. Rør inn karrien, crème fraîchen, mangochutneyen, 1 dl vann og 1 ss soyasaus. La sausen småkoke på lav varme til resten av retten er ferdig.
  4. Stekte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt resten av løken i tynne skiver. Varm opp en annen stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien, løken og kinakålen i 3–4 minutter, eller til løken er gyllen. Krydre med salt og pepper.
  5. Server kyllingen med risen og de stekte grønnsakene. God middag!