Butter chicken med korianderris, mangochutney og ovnsbakte grønnsaker

Butter chicken med korianderris, mangochutney og ovnsbakte grønnsaker

4.31 (64)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Skivet kyllingfilet
350 g
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Butter chicken-paste
1 glass
Seterrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
143 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
33 g
Protein:
3 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med litt yoghurt! Smak til yoghurten med finhakket løk, hvitløk, agurk og tomat.

Sett stekeovnen på 240 grader, og sett inn en tom ildfast form.
 Finhakk korianderen. Kok risen som anvist på pakken, men ha korianderstilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere. 
 Skrell løken og hvitløken. Kutt løken og paprikaen i terninger, og del hvitløken i fire. Finriv sitronskallet (bare det gule) på et rivjern. Ha løken, hvitløken, paprikaen og sitronskallet i en skål og vend inn 1 ss olje, litt salt og pepper. Ta den varme formen ut av ovnen, og ha i 2 ss olje. Fordel grønnsakene på formen, og stek formen i ovnen i 8–10 minutter.
 Skjær kyllingen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingbitene i 1–2 minutter, eller til de har fått en jevn stekeskorpe på alle sider. Legg kyllingen over på en tallerken, og fres tomatpuréen i stekepannen i 3–4 minutter. Tilsett 1 dl vann, rømmen og ønsket mengde av butter chicken-pasten, og rør godt sammen før du har kyllingen tilbake i sausen. La det hele småkoke i 10 minutter. Topp retten med korianderen rett før servering. 
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og mangochutneyen til retten. 
Vel bekomme!