Elgkarbonader i fløtesaus med smørstekt rosenkål og potetmos
4.08 (111)
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- helmelk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Helmelk
½ dl
Rosenkål
400 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
420 g
Fløtesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 303 kcal
- Fett:
- 13 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 6 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek litt finhakket hvitløk og/eller rosmarin sammen med rosenkålen for mer smak.
Del potetene i to, og kok dem i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Knus potetene med en gaffel eller stapper. Rør inn ½ dl melk og 2 ss smør, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Rens rosenkålen for eventuell rusk, og del de største i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek rosenkålen i 2–3 minutter, og krydre med salt og pepper. Legg rosenkålen over i en serveringsskål, og dekk skålen med aluminiumsfolie.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett fløtesausen, og gi det hele et raskt oppkok.
Fun fact! Rosenkålen kommer opprinnelig fra Belgia, og har blitt dyrket siden midten av 1700-tallet. Den inneholder store mengder kostfiber, vitamin C, folat og antioksidanter.
Vel bekomme!