Elgkarbonader i fløtesaus med smørstekt rosenkål og potetmos

Elgkarbonader i fløtesaus med smørstekt rosenkål og potetmos

4.08 (111)
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • helmelk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Helmelk
½ dl
Rosenkål
400 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
420 g
(Soya, Melk, Laktose)
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
303 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
6 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek litt finhakket hvitløk og/eller rosmarin sammen med rosenkålen for mer smak.

 Del potetene i to, og kok dem i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Knus potetene med en gaffel eller stapper. Rør inn ½ dl melk og 2 ss smør, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Rens rosenkålen for eventuell rusk, og del de største i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek rosenkålen i 2–3 minutter, og krydre med salt og pepper. Legg rosenkålen over i en serveringsskål, og dekk skålen med aluminiumsfolie.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett fløtesausen, og gi det hele et raskt oppkok.
Fun fact! Rosenkålen kommer opprinnelig fra Belgia, og har blitt dyrket siden midten av 1700-tallet. Den inneholder store mengder kostfiber, vitamin C, folat og antioksidanter.
Vel bekomme!