Bakt lyr med stekt pepperoni, bakte tomater og potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Laktosefritt smør
1 ss
Laktosefri melk
1 dl
Gul løk
1 stk
Tomater
2 stk
Pepperoni
100 g
Lyrfilet
375 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 468 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du pesto stående? Smør et lag med pesto på fiskefiletene før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i båter. Kutt tomatene i grove biter. Ha løkbåtene og tomatbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann trekkes ut, og legg fiskestykkene i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og stek pepperonien i ca. 4 minutter. Hold pepperonien varm på lav varme frem til servering.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!