Bakt lyr med stekt pepperoni, bakte tomater og potetmos

Bakt lyr med stekt pepperoni, bakte tomater og potetmos

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Mandelpoteter
400 g
Laktosefritt smør
1 ss
Laktosefri melk
1 dl
Gul løk
1 stk
Tomater
2 stk
Pepperoni
100 g
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
468 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
35 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du pesto stående? Smør et lag med pesto på fiskefiletene før du har dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt løken i båter. Kutt tomatene i grove biter. Ha løkbåtene og tomatbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter. 
 Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann trekkes ut, og legg fiskestykkene i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Kutt pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og stek pepperonien i ca. 4 minutter. Hold pepperonien varm på lav varme frem til servering.
 Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!