Kylling i grønn curry med pak choy, paprika og gulrøtter, servert med jasminris, lime og koriander
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Jasminris
150 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Pak choy
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Grønn currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Hønsebuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 315 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 3 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek risen i en stekepanne med soyasaus, fiskesaus og chiliflakes. Rør sammen to egg i en skål, og vend dem inn i risen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene og ønsket mengde av rødløken i tynne skiver. Kutt paprikaen i strimler. Skyll pak choyen i kaldt vann, og kutt den i strimler. Skjær kyllingen i strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek kyllingen i ca. 2 minutter, til den er gyllen. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha gulrøttene, rødløken og paprikaen i stekepannen, og stek det i 3–4 minutter. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, sammen med currypasten. Stek det hele i 1–2 minutter. Tilsett kokosmelken, hønsebuljongen og 1 dl vann, og kok opp. Smak til med saft fra limen, soyasaus, salt og pepper. Vend inn pak choy-strimlene rett før servering.
Finhakk korianderen og dryss den over retten ved servering.
Vel bekomme!