Ovnsbakt svinenakke med risotto og stekt blomkål og tomat

Ovnsbakt svinenakke med risotto og stekt blomkål og tomat

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Banansjalottløk
1 stk
Blomkål
1 stk
Cherrytomater
0.5 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Hønsebuljongterning
1 stk
Kinesisk hvitløk
0.5 stk
Risottoris
1 pakke
Sitron
0.5 stk
Svinenakke
360 g
Extra virgin olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Smør
1 ss
Vann
5 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk. Skrell og knus 1/2 stk kinesisk hvitløk med flatsiden av kniven.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Skjær hvert kjøttstykke fra ca 720 g svinenakke i to på langs, slik at kjøttstykkene blir halvparten så tykke. Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side, skru ned varmen til middels, og tilsett 1 ss smør, hvitløken. Øs smøret over kjøttet, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i en ildfast form, og stek det ferdig i ovnen i ca 15 minutter. Ikke vask pannen.
Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek banansjalottløken i 2-3 minutter, tilsett 1 pk risottoris, 1 pk hønsebuljong og 9 dl vann, og la det småkoke i 15-18 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg.
Del 1 stk blomkål i små buketter, og kutt 1 pk cherrytomater i to.
Varm stekepannen opp igjen med litt olje til høy varme. Stek blomkålen i 2-3 minutter, skru ned varmen til middels, tilsett cherrytomatene, 1 ss smør og litt salt, og stek videre i ca 2 minutter.
Riv 1 stk grana padano på et rivjern. Vend osten, saften fra 1/2 stk sitron, 1 ss smør og litt salt og pepper inn i risottoen rett før servering.
Vel bekomme!