Ovnsbakt blomkål med sennepsmarinerte borlottibønner, og byggkorn med tyrkisk krydder, mandelskiver og tranebær
3.74 (76)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Mandler
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Blomkål
1 stk
Gul løk
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Byggkorn
125 g
Mynte
1 bunt
Mandelskiver
1 pakke
Tørkede tranebær
40 g
Smør
1 ss
Olivenolje
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Borlottibønner
1 pakke
Spinat
50 g
Kapers
1 glass
Dijonsennep
1 glass
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 552 kcal
- Fett:
- 11 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du spare tid så kan du kutte blomkålen i mindre biter!
Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft.
Kutt bort det nederste av stilken på blomkålen, behold bladene på, og del blomkålen i fire. Legg blomkålbåtene over i en ildfast form, og pensle med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 25–30 minutter. Pensle blomkålen med litt mer olivenolje halvveis i steketiden.
Skrell og kutt løken i terninger. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør og 1 ss olivenolje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Ha i det tyrkiske krydderet, og la det steke med i 1–2 minutter. Tilsett byggkornene, den mengden vann som står på pakken og ½ ts salt. La byggkornene koke den tiden som er anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem og spinaten i kaldt vann. Kutt sitronen i båter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Ha mandelskivene over i en skål.
Ha litt olje i stekepannen du stekte mandelskivene i, og stek bønnene i 2 minutter, til de er gjennomvarme. Smak til med sennepen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Bland inn hvitløken, spinaten og 3 ts kapers, og stek videre i omtrent 1 minutt, til spinaten faller litt sammen. Press over litt saft fra sitronen, og smak til med salt og pepper.
Grovhakk mynten, og vend den inn med byggkornene før servering. Topp retten med mandelskivene og tranebærene.
Vel bekomme!