Mørkokt svin i kantarellsaus med bakte rotgrønnsakerL4

Mørkokt svin i kantarellsaus med bakte rotgrønnsakerL4

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Liste
    Liste
    Bilder
    Gulrøtter
    0.5 pakke
    Pepper
    Oksebuljong
    1 pakke
    Hvetemel
    Olje
    Salt
    Smør
    1 ss
    Vann
    5 dl
    Kantareller
    100 g
    Pastinakk
    200 g
    Mørkokt svinekjake
    350 g
    Rødbeter
    200 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kok gulroten og brokkolien i kjelen med svinekjøttet, hvis du ønsker å gjøre retten om til en gryte.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell og kutt ca 200 g pastinakk, ca 200 g rødbeterog ca 200 g gulrot i grover biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett, og vend inn litt salt, pepper og olje. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre.
    Smelt 1 1/2 ss smør i en stor kjele. Ha i ca 100 g kantareller, og stek til kantarellene er gylne og smøret er nøttebrunt. Rør inn 1 ss hvetemel, og stek videre til blandingen igjen er nøttebrun. Spe på med 2 dl vann, litt og litt under omrøring, og tilsett 1 pk oksebuljong. Gi sausen et oppkok.
    Ha ca 350 g mørkokt svinekjake, inkludert kraften, i soppsausen. La kjøttet koke i sausen i ca 15 minutter på svak varme.
    Vel bekomme!