Mørkokt svin i kantarellsaus med bakte rotgrønnsakerL4
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gulrøtter
0.5 pakke
Pepper
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
Olje
Salt
Smør
1 ss
Vann
5 dl
Kantareller
100 g
Pastinakk
200 g
Mørkokt svinekjake
350 g
Rødbeter
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulroten og brokkolien i kjelen med svinekjøttet, hvis du ønsker å gjøre retten om til en gryte.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt ca 200 g pastinakk, ca 200 g rødbeterog ca 200 g gulrot i grover biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett, og vend inn litt salt, pepper og olje. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Smelt 1 1/2 ss smør i en stor kjele. Ha i ca 100 g kantareller, og stek til kantarellene er gylne og smøret er nøttebrunt. Rør inn 1 ss hvetemel, og stek videre til blandingen igjen er nøttebrun. Spe på med 2 dl vann, litt og litt under omrøring, og tilsett 1 pk oksebuljong. Gi sausen et oppkok.
Ha ca 350 g mørkokt svinekjake, inkludert kraften, i soppsausen. La kjøttet koke i sausen i ca 15 minutter på svak varme.
Vel bekomme!