Gyros i kremet urtesaus servert med pitabrød og salat
3.93 (110)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
1 stk
Restaurantsalat
125 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Pitabrød
6 stk
Svinestrimler
600 g
Crème fraîche
150 g
Urtemiks
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 494 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til crème fraîchen med urtemiksen, salt og pepper, og server den som dressing ved siden av retten i stedet.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll tomaten og kutt den i små terninger. Sil laken av maiskornene. Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Bland tomaten, maisen, halvparten av rødløken og restaurantsalaten sammen i en serveringsbolle.
Bland sammen 2 ss olivenolje, 1 ss eddik, tzatzikikrydderet, litt salt, pepper og sukker i en skål. Smak til salaten med dressingen.
Varm pitabrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek svinestrimlene sammen med resten av rødløken i 4–5 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. Smak til med urtemiksen, salt og pepper. Tilsett crème fraîchen, og la det hele småkoke i 1–2 minutter.
Sett sammen gyros med pitabrødene og salaten.
Fun fact! Pita er et flatt bakverk fra Midtøsten som blåses opp ved steking slik at det dannes et hulrom inne i brødet. Den første kjente kilden hvor ordet pita dukker opp er Aristofanes' komedier, som ble skrevet noen hundre år før vår tidsregning.
Vel bekomme!