Gyros i kremet urtesaus servert med pitabrød og salat

Gyros i kremet urtesaus servert med pitabrød og salat

3.93 (110)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
1 stk
Restaurantsalat
125 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Pitabrød
6 stk
(Hvete, Rug)
Svinestrimler
600 g
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
494 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til crème fraîchen med urtemiksen, salt og pepper, og server den som dressing ved siden av retten i stedet.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll tomaten og kutt den i små terninger. Sil laken av maiskornene. Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Bland tomaten, maisen, halvparten av rødløken og restaurantsalaten sammen i en serveringsbolle. 
Bland sammen 2 ss olivenolje, 1 ss eddik, tzatzikikrydderet, litt salt, pepper og sukker i en skål. Smak til salaten med dressingen.
Varm pitabrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek svinestrimlene sammen med resten av rødløken i 4–5 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. Smak til med urtemiksen, salt og pepper. Tilsett crème fraîchen, og la det hele småkoke i 1–2 minutter.
Sett sammen gyros med pitabrødene og salaten.
Fun fact! Pita er et flatt bakverk fra Midtøsten som blåses opp ved steking slik at det dannes et hulrom inne i brødet. Den første kjente kilden hvor ordet pita dukker opp er Aristofanes' komedier, som ble skrevet noen hundre år før vår tidsregning.
Vel bekomme!