Hjemmelagde kjøttkaker med fløtesaus, poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebærL4()

Hjemmelagde kjøttkaker med fløtesaus, poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebærL4()

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • Litt salt
  • olje
  • pepper
Gulrøtter
0.5 pakke
Blomkål
0,5 stk
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Folvapoteter
350 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Egg
1 stk
Olje
Pepper
Litt salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tips!;Rør inn en spiseskje smør i fløtesausen før servering for en ekstra god smak. Dette kalles montering på kokkespråket.

Kok ca 350 g folvapoteter i 20-25 minutter, eller til potetene er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til grønnsaker i punkt 4.
Skrell og press 1 stk kinesisk hvitløk. Bland hvitløken, ca 350 g kjøttdeig, 1 stk egg, 1 klype salt og 1 klype pepper sammen til en deig. Form deigen til ønsket antall kjøttkaker.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttkakene i ca 2 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels, og stek videre i ca 3 minutter på hver side, eller til kjøttkakene er gjennomstekte.
Skrell og kutt ca 200 g gulrot i staver, og del 0,5 stk blomkål i små buketter. Kok gulroten med potetene de siste ca 7 minuttene av koketiden, og ha i brokkolien de siste ca 3 minuttene.
Varm opp 1 pk fløtesaus i en liten kjele på lav varme rett før servering.
Server med 1 pk rørte tyttebær.
Vel bekomme!