Farfalle bolognese servert med revet mozzarella
3.93 (167)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Farfalle
200 g
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kjøttdeig
350 g
Moste tomater
350 ml
Oregano
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 910 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server en enkel salat til retten!
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell løken og gulrøttene. Finhakk løken, og grovriv gulrøttene på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i ca. 2 minutter, eller til løken er gyllen. Tilsett kjøttdeigen, og stek videre i 2–3 minutter. Vend inn de moste tomatene og basilikum- og oreganokrydderet, og gi det hele et oppkok. La bolognesesausen småkoke i 7–8 minutter, og smak til med olivenolje, salt, pepper og sukker.
Server den revne mozzarellaen til retten.
Fun fact! Bolognesesaus kommer fra byen Bologna i Italia, derav navnet. Selv om spagetti bolognese har blitt populært over hele verden, mener italienerne selv at bolognesesausen kun skal serveres til bred og flat pasta, som linguine og tagliatelle.
Vel bekomme!