Pannestekt lyr med gulrotpuré og erte- og kryddersmør
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Småpoteter
300 g
Gulrotpuré
1 pakke
Lyrfilet
375 g
Kryddersmør
1 pakke
Erter
125 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 2 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 0 g
- Protein:
- 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus kan du tilsette litt salt i kryddersmøret i stedet.
Kok potetene i lettsaltet vann 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp gulrotpuréen (i posen) i en stor kjele på middels høy varme. La den småkoke i ca. 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, til den begynner å flake seg. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og bruk spiseskjeen til å øse smøret over fisken mens den steker.
Finhakk persillen. Varm opp en liten kjele til lav varme, og tilsett kryddersmøret. Vend inn ertene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Vend inn persillen og 3 ss soyasaus før servering.
Hell gulrotpuréen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!