Pannestekt lyr med gulrotpuré og erte- og kryddersmør

Pannestekt lyr med gulrotpuré og erte- og kryddersmør

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Småpoteter
300 g
Gulrotpuré
1 pakke
(Melk, Laktose)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Erter
125 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
2 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
0 g
Protein:
0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke soyasaus kan du tilsette litt salt i kryddersmøret i stedet.

Kok potetene i lettsaltet vann 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp gulrotpuréen (i posen) i en stor kjele på middels høy varme. La den småkoke i ca. 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, til den begynner å flake seg. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og bruk spiseskjeen til å øse smøret over fisken mens den steker.
 Finhakk persillen. Varm opp en liten kjele til lav varme, og tilsett kryddersmøret. Vend inn ertene, og la dem trekke i smøret i 2–3 minutter. Vend inn persillen og 3 ss soyasaus før servering.
Hell gulrotpuréen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!