Vegetarburger med soyamarinert kongeøsterssopp, coleslaw, chilimajones og grønnsaker med bønnedipp
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Hvite bønner
1 pakke
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Strimlet kålsalat
120 g
Chilimajones
85 g
Kongeøsterssopp
4 stk
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Hamburgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 272 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 32 g
- Protein:
- 9 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til coleslawen med litt eddik og chiliflakes!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell hvitløken, og del den og sitronen i båter. Ha bønnene i et litermål sammen med litt saft fra sitronen, hvitløken og 1 ss olivenolje. Kjør blandingen sammen til en jevn masse med en stavmikser. Spe på med litt vann om dippen blir for tykk, og smak til med salt og pepper.
Skrell gulrøttene. Kutt agurken og gulrøttene i staver. Ha grønnsakene på et serveringsfat, og server dem til bønnedippen.
Ha kålsalaten over i en skål, bland inn 2 ss av chilimajonesen og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Riv soppen i tynne strimler med hendene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–5 minutter. Bland inn 1 ss soyasaus, og stek videre i ca. 1 minutt, til soppen er gyllen. Bland inn sesamfrøene mot slutten av steketiden.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i ca. 2 minutter. Server resten av chilimajonesen til retten.
Vel bekomme!