Kjøttboller med eplesalat, ris og tzatzikidressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
Agurk
1 stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Laktosefri crème fraîche
150 g
Jasminris
150 g
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Salsicciadeig
350 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1207 kcal
- Fett:
- 86 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk inn i tzatzikidressingen!
Riv halvparten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av den revne agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn den laktosefrie crème fraîchen og tzatzikikrydderet.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt eplet og resten av agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Klem ut små kjøttboller av salsicciadeigen, eller form kjøttboller med hendene. Stek kjøttbollene i 5–7 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Vel bekomme!