Kjøttboller med eplesalat, ris og tzatzikidressing

Kjøttboller med eplesalat, ris og tzatzikidressing

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
Agurk
1 stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Laktosefri crème fraîche
150 g
(Melk)
Jasminris
150 g
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Salsicciadeig
350 g
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1207 kcal
Fett:
86 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk inn i tzatzikidressingen!

 Riv halvparten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av den revne agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn den laktosefrie crème fraîchen og tzatzikikrydderet.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt eplet og resten av agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Klem ut små kjøttboller av salsicciadeigen, eller form kjøttboller med hendene. Stek kjøttbollene i 5–7 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Vel bekomme!