Fiskegrateng med råkostsalat og ovnsbakte småpoteter
15-20

Fiskegrateng med råkostsalat og ovnsbakte småpoteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
600 g

Fiskegrateng

fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
1200 g
panko
Panko (Soya, Hvete)
1 pakke

Råkostsalat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
appelsin
Appelsin
1 stk

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
4 stk
Smør
6 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 246 kcal
  • Fett 5 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 11 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en friskere råkostsalat, kan du vende inn litt lime eller sitronjus.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader.
  2. Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Kok eggene i 8–10 minutter.
  4. Fiskegrateng: Fordel fiskegratengen i en smurt, ildfast form, og jevn den ut med en skje eller slikkepott. Strø over pankoen, og fordel litt smør toppen. Stek formen midt i ovnen i 15–20 minutter.
  5. Råkostsalat: Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og del den i terninger. Bland de revne gulrøttene og appelsinterningene sammen i en serveringsskål.
  6. Eggesmør: Skrell eggene, og kutt dem i biter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, smelt 6 ss smør, og bland inn eggene.
  7. Tips: Har du grønnsaker, frukt eller urter til overs i kjøleskapet? Råkostsalaten kan varieres i det uendelige! Kanskje barna vil eksperimentere og lage sin egen versjon?