Fiskegrateng med råkostsalat og ovnsbakte småpoteter

Fiskegrateng med råkostsalat og ovnsbakte småpoteter

4 (80)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • smør
Småpoteter
600 g
Fiskegrateng
1200 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Gulrøtter
400 g
Appelsin
1 stk
Egg
4 stk
(Egg)
Smør
6 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
220 kcal
Fett:
3 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
8 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en friskere råkostsalat, kan du vende inn litt lime eller sitronjus.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok eggene i 8–10 minutter.
Fordel fiskegratengen i en smurt, ildfast form, og jevn den ut med en skje eller slikkepott. Strø over pankoen, og fordel litt smør toppen. Stek formen midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og del den i terninger. Bland de revne gulrøttene og appelsinterningene sammen i en serveringsskål.
 Skrell eggene, og kutt dem i biter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, smelt 6 ss smør, og bland inn eggene.
Har du grønnsaker, frukt eller urter til overs i kjøleskapet? Råkostsalaten kan varieres i det uendelige! Kanskje barna vil eksperimentere og lage sin egen versjon?
Vel bekomme!