Ingredienser
4 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte småpoteter
Småpoteter
600 g
Fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
1200 g
Panko (Soya, Hvete)
1 pakke
Råkostsalat
Gulrøtter
400 g
Appelsin
1 stk
Eggesmør
Egg (Egg)
4 stk
Smør
6 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 246 kcal
- Fett 5 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 11 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en friskere råkostsalat, kan du vende inn litt lime eller sitronjus.
- Sett stekeovnen på 230 grader.
- Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Kok eggene i 8–10 minutter.
- Fiskegrateng: Fordel fiskegratengen i en smurt, ildfast form, og jevn den ut med en skje eller slikkepott. Strø over pankoen, og fordel litt smør toppen. Stek formen midt i ovnen i 15–20 minutter.
- Råkostsalat: Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og del den i terninger. Bland de revne gulrøttene og appelsinterningene sammen i en serveringsskål.
- Eggesmør: Skrell eggene, og kutt dem i biter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, smelt 6 ss smør, og bland inn eggene.
- Tips: Har du grønnsaker, frukt eller urter til overs i kjøleskapet? Råkostsalaten kan varieres i det uendelige! Kanskje barna vil eksperimentere og lage sin egen versjon?