Fiskegrateng med råkostsalat og ovnsbakte småpoteter
4 (80)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- smør
Småpoteter
600 g
Fiskegrateng
1200 g
Panko
1 pakke
Gulrøtter
400 g
Appelsin
1 stk
Egg
4 stk
Smør
6 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 220 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 8 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en friskere råkostsalat, kan du vende inn litt lime eller sitronjus.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok eggene i 8–10 minutter.
Fordel fiskegratengen i en smurt, ildfast form, og jevn den ut med en skje eller slikkepott. Strø over pankoen, og fordel litt smør toppen. Stek formen midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og del den i terninger. Bland de revne gulrøttene og appelsinterningene sammen i en serveringsskål.
Skrell eggene, og kutt dem i biter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, smelt 6 ss smør, og bland inn eggene.
Har du grønnsaker, frukt eller urter til overs i kjøleskapet? Råkostsalaten kan varieres i det uendelige! Kanskje barna vil eksperimentere og lage sin egen versjon?
Vel bekomme!