Lakseburger med frisk kålsalat, curry- og mangodressing, syltet rødløk og krydderbakte gulrotstaver

Lakseburger med frisk kålsalat, curry- og mangodressing, syltet rødløk og krydderbakte gulrotstaver

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • olje
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
400 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
3 ss
Sukker
3 ss
Vann
½ dl
Lakseburgere
520 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Grove hamburgerbrød
4 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Strimlet kålsalat
120 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
542 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek lakseburgerne i ovnen i stedet! Sett stekeovnen på 230 grader. Fordel burgerne på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 4–5 minutter, til lakseburgerne er gjennomvarme.

Sett stekeovnen på 230 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har. 
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek gulrøttene i ovnen i ca. 15 minutter, og vend inn potetkrydderet.
Skrell rødløken. Kutt den i to på langs, og deretter i tynne skiver. Legg rødløken over i en skål. Kok opp 3 ss eddik, 3 ss sukker og ½ dl vann i en kjele. Bland laken sammen med rødløken, og la den syltede rødløken stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 1–2 minutter på hver side, til de er gjennomvarme.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter.  
Fordel lakseburgerne, kålsalaten og den syltede rødløken mellom hver av hamburgerbrødene. Server curry- og mangodressingen til retten.
Vel bekomme!