Lakseburger med frisk kålsalat, curry- og mangodressing, syltet rødløk og krydderbakte gulrotstaver
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- sukker
- vann
Gulrøtter
400 g
Potetkrydder
1 pakke
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
3 ss
Sukker
3 ss
Vann
½ dl
Lakseburgere
520 g
Grove hamburgerbrød
4 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 542 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek lakseburgerne i ovnen i stedet! Sett stekeovnen på 230 grader. Fordel burgerne på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 4–5 minutter, til lakseburgerne er gjennomvarme.
Sett stekeovnen på 230 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek gulrøttene i ovnen i ca. 15 minutter, og vend inn potetkrydderet.
Skrell rødløken. Kutt den i to på langs, og deretter i tynne skiver. Legg rødløken over i en skål. Kok opp 3 ss eddik, 3 ss sukker og ½ dl vann i en kjele. Bland laken sammen med rødløken, og la den syltede rødløken stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 1–2 minutter på hver side, til de er gjennomvarme.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Fordel lakseburgerne, kålsalaten og den syltede rødløken mellom hver av hamburgerbrødene. Server curry- og mangodressingen til retten.
Vel bekomme!