Fiskecurry med lyr, grønnsaker, jasminris og koriander
3.88 (130)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Sukkererter
150 g
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Lyrfilet
375 g
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
1 pakke
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 868 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt saltet i curryen med 1 ts fiskesaus.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Del sukkerertene i to på langs. Kutt paprikaen i strimler, og grovhakk korianderen. Skjær lyrfileten i grove biter.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i kokosmelken. Rør inn ¾ av currypasten, og la det småkoke i 3–4 minutter, til sausen har tyknet litt. Smak til med 1 ts sukker, litt salt og eventuelt mer av currypasten.
Skru ned temperaturen til middels høy varme, og legg gulroten, sukkerertene og paprikaen over sausen. Sett lokk på kjelen, og damp grønnsakene i 2–3 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskebitene i 2–4 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Krydre med salt, og vend fiskebitene inn med currysausen og grønnsakene.
Strø korianderen over retten ved servering.
Vel bekomme!