Fiskecurry med lyr, grønnsaker, jasminris og koriander

Fiskecurry med lyr, grønnsaker, jasminris og koriander

3.88 (130)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • sukker
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Sukkererter
150 g
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
1 pakke
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
868 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Erstatt saltet i curryen med 1 ts fiskesaus.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Del sukkerertene i to på langs. Kutt paprikaen i strimler, og grovhakk korianderen. Skjær lyrfileten i grove biter.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i kokosmelken. Rør inn ¾ av currypasten, og la det småkoke i 3–4 minutter, til sausen har tyknet litt. Smak til med 1 ts sukker, litt salt og eventuelt mer av currypasten. 
Skru ned temperaturen til middels høy varme, og legg gulroten, sukkerertene og paprikaen over sausen. Sett lokk på kjelen, og damp grønnsakene i 2–3 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskebitene i 2–4 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Krydre med salt, og vend fiskebitene inn med currysausen og grønnsakene.
Strø korianderen over retten ved servering.
Vel bekomme!