Kjøttboller av svin med eplesalat, fetaost, krydret bulgur og tzatzikidressing
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
Agurk
1 stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Mynte
1 bunt
Hjertesalat
2 stk
Grønt eple
1 stk
Fetaost
50 g
Sitron
1 stk
Bulgur
250 g
Sitruskrydder
1 pakke
Kjøttboller av svin
600 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 660 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk inn i tzatzikidressingen for ekstra smak!
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere
Finhakk mynten. Riv halvparten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av den revne agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, tzatzikikrydderet og ønsket mengde av mynten.
Tilbered bulguren som beskrevet på pakken. Bland inn sitruskrydderet før servering.
Kutt endene av hjertesalatene, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt eplet, resten av agurken og fetaosten i terninger. Kutt sitronen i båter. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje og saft fra sitronen. Bland inn fetaosten eller server den ved siden av.
Varm opp en stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Server resten av sitronbåtene og eventuelt resten av den finhakkede mynten til retten.
Vel bekomme!