Biff Stroganoff med grønnsaker og fullkornsris

Biff Stroganoff med grønnsaker og fullkornsris

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Flatbiff i strimler
500 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Fullkornsris
250 g
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
440 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ved å steke kjøttet i to omganger, unngår du at det blir for mye kjøtt i stekepannen og at kjøttet blir kokt heller enn stekt.

Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten. Kutt paprikaen og gulroten i terninger.
Tilbered risen som beskrevet på pakken.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av kjøttet i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet til side på en tallerken. Gjenta med den andre halvparten av kjøttet. 
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og gulroten i 2–3 minutter. Tilsett tomatpuréen og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i crème fraîchen, oksebuljongen, kjøttet og 3 dl vann, og kok opp. La stroganoffen koke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i vannet i ca. 2 minutter. 
Fun fact! Biff stroganoff er en russisk matrett som har blitt populær over hele verden. Det finnes utallige historier om hvordan retten oppsto og hvem som lagde den først, men den morsomste historien er kanskje den som sier at retten er oppkalt etter Stroganoff, en greve som var tannløs på sine eldre dager og derfor måtte spise kjøttet oppskåret i strimler.
Vel bekomme!