Kyllingwok med brokkoli, rødløk, paprika, risnudler og cashew- og peanøttsaus

Kyllingwok med brokkoli, rødløk, paprika, risnudler og cashew- og peanøttsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Glutenfri soyasaus
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Brokkoli
1/2 stk
Chiliflak
1/2 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kokosmelk
1 pakke
Lime
1 stk
Nøttemiks
1/2 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Risnudler
1 pakke
Strimlet kyllingbryst
300 g
Rød paprika
1/2 stk
Rødløk
1/2 stk
Glutenfri soyasaus
1 ss
Olje
Pepper
Salt
Vann
1 1/2 l
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vær forsiktig når du smaker til med chiliflakes. Det tar litt tid før smaken kicker inn.

Sett 2 l vann med litt salt på kok.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Ha i 1/2 pk nøttemiks, og rist nøttene i 1-2 minutter, til de er gylne. Ha nøttene over i en liten kjele. Tilsett 1 boks kokosmelk og 1 ss glutenfri soyasaus, og kok i 5-6 minutter. Smak til med 1/2 pk chiliflakes, og kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha i mer chiliflakes om du ønsker det.
Kutt 1 stk gul paprika i strimler, og kutt 1 stk rødløk i skiver. Del 1/2 stk brokkoli i mindre buketter og press 1/2 stk kinesisk hvitløk.
Varm opp en wokpanne eller en romslig stekepanne med litt olje til full varme. Fordel ca 500 g strimlet kylling i pannen, og la kjøttet ligge helt stille i ca 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe. Snu, og stek videre i 1-2 minutter. Legg til siden. Stek så paprika, løk, hvitløk og brokkoli i ca 4 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Moment 5
Kok 1 pk risnudler i vannet fra punkt 1 i rundt 6 minutter. Rør innimellom.
Ha kyllingen tilbake med grønnsakene, og hell cashew- og peanøttsausen over. La det småkoke i 3-4 minutter, og smak til med litt av saften fra 1 stk lime rett før servering. Resten av limen kan du servere til.
Vel bekomme!