Hjemmelagde karbonader med persillebakte grønnsaker, potetmos og sjysaus
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
800 g
Laktosefri melk
2 dl
Laktosefritt smør
2 ss
Gulrøtter
400 g
Kålrot
300 g
Gul løk
1 stk
Brun saus
400 g
Kruspersille
1 bunt
Kjøttdeig
720 g
Egg
1 stk
Kjøttkakekrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 558 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server kokte mandelpoteter til om dere vil spare litt tid.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tør i kjelen et lite minutt. Mos potetene sammen med 2 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 2 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering.
Skrell kålroten, gulrøttene og løken. Kutt kålroten og gulrøttene i terninger og kutt halvparten av løken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Ha sjysausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Finhakk resten av løken. Ha kjøttdeigen, egget, den finhakkede løken, 1 dl laktosefri melk, kjøttkakekrydderet, litt pepper og 1 ts salt i en bolle og bland det godt sammen. Form passe store karbonader av deigen og stek dem i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Finhakk kruspersillen, og vend den inn med grønnsakene eller server den ved siden av.
Vel bekomme!