Hjemmelagde karbonader med persillebakte grønnsaker, potetmos og sjysaus

Hjemmelagde karbonader med persillebakte grønnsaker, potetmos og sjysaus

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Mandelpoteter
800 g
Laktosefri melk
2 dl
(Melk)
Laktosefritt smør
2 ss
Gulrøtter
400 g
Kålrot
300 g
Gul løk
1 stk
Brun saus
400 g
Kruspersille
1 bunt
Kjøttdeig
720 g
Egg
1 stk
(Egg)
Kjøttkakekrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
558 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server kokte mandelpoteter til om dere vil spare litt tid.

Sett stekeovnen på 220 grader.

 Skrell potetene om ønskelig og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tør i kjelen et lite minutt. Mos potetene sammen med 2 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 2 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering. 
Skrell kålroten, gulrøttene og løken. Kutt kålroten og gulrøttene i terninger og kutt halvparten av løken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte. 
Ha sjysausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering. 
 Finhakk resten av løken. Ha kjøttdeigen, egget, den finhakkede løken, 1 dl laktosefri melk, kjøttkakekrydderet, litt pepper og 1 ts salt i en bolle og bland det godt sammen. Form passe store karbonader av deigen og stek dem i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
Finhakk kruspersillen, og vend den inn med grønnsakene eller server den ved siden av.
Vel bekomme!