Stekte fiskeboller med sprø grønnsaker, ovnsbakte sesampoteter og sweet chilisaus

Stekte fiskeboller med sprø grønnsaker, ovnsbakte sesampoteter og sweet chilisaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
1000 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
400 g
Delt kinakål
400 g
Vårløk
½ pakke
Familiens stekte fiskeboller
1200 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
2 pakke
Urtedressing
2 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
284 kcal
Fett:
5 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
14 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og tilsett 2 ss soyasaus. Ha soyasmøret over potetene før du steker dem i ovnen. Vend om på potetene underveis i stekingen.

Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, sesamfrø, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter, til potetene er gylne og gjennomstekte.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene og del dem først i to på langs, og så i skiver på skrå. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek fiskebollene i 4–5 minutter, til de er gjennomvarme. Legg fiskebollene over på et fat.
Ha litt ny olje i stekepannen. Stek hvitløken og gulrøttene i 2 minutter. Tilsett kinakålen og vårløken, og stek det hele i 2 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ha fiskebollene tilbake i stekepannen.
Server chilisausen og urtedressingen til retten.
Fun fact! Roald Amundsen provianterte med fiskeboller på polekspedisjonen til Nordøstpassasjen mellom 1918 og 1924.
Vel bekomme!