Stekte fiskeboller med sprø grønnsaker, ovnsbakte sesampoteter og sweet chilisaus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
1000 g
Sesamfrø
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
400 g
Delt kinakål
400 g
Vårløk
½ pakke
Familiens stekte fiskeboller
1200 g
Sweet chili-saus
2 pakke
Urtedressing
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 284 kcal
- Fett:
- 5 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 14 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og tilsett 2 ss soyasaus. Ha soyasmøret over potetene før du steker dem i ovnen. Vend om på potetene underveis i stekingen.
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, sesamfrø, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter, til potetene er gylne og gjennomstekte.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell gulrøttene og del dem først i to på langs, og så i skiver på skrå. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek fiskebollene i 4–5 minutter, til de er gjennomvarme. Legg fiskebollene over på et fat.
Ha litt ny olje i stekepannen. Stek hvitløken og gulrøttene i 2 minutter. Tilsett kinakålen og vårløken, og stek det hele i 2 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ha fiskebollene tilbake i stekepannen.
Server chilisausen og urtedressingen til retten.
Fun fact! Roald Amundsen provianterte med fiskeboller på polekspedisjonen til Nordøstpassasjen mellom 1918 og 1924.
Vel bekomme!