Chili con carne med svarte bønner, sprø tortillachips og yoghurt
4.04 (90)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Rød paprika
1 stk
Mais
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Kjøttdeig av svin og storfe
600 g
Grytebase med chili
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Yoghurt naturell
150 g
Lime
1 stk
Fullkornstortillaer
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 481 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gratinerte nachos i stedet! Sett stekeovnen på 225 grader. Fordel gryten i en ildfast form, og topp den med nachochipsene og ost. Stek formen i ovnen i 5 minutter, til osten er smeltet og gyllen.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Kutt tortillalefsene i trekanter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek chipsene i ovnen i 7–10 minutter, eller til de er sprø.
Kutt paprikaen i terninger. Sil laken av maiskornene og bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 4–5 minutter. Tilsett grytebasen og de moste tomatene, og gi det hele et oppkok. Ha i paprikaen, maisen og bønnene, og la det småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha yoghurten og tortillachipsene i hver sine serveringsskåler.
Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten.
Fun fact! Chili con carne, som betyr «chili med kjøtt», er en kjøttgryte som ofte inneholder tomater og bønner. Ordet chili kommer fra nahuatl, et språk som snakkes av over 1,5 millioner mennesker i Mexico. Vegetariske versjoner av denne retten, kalt chili sin carne (som betyr «chili uten kjøtt») har også blitt populære.
Vel bekomme!