Grillet kyllinglår med selleri- og potetmos, soyasmør, grønne erter og squash
4.01 (70)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Grillede kyllinglår
430 g
Squash
1 stk
Selleri- og potetmos
500 g
Grønne erter
250 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 227 kcal
- Fett:
- 11 g
- Karbohydrater:
- 25 g
- Protein:
- 7 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til selleri- og potetmosen med litt muskatnøtt for mer smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt squashen i skiver på ca. 1 cm, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel squashskivene og kyllinglårene på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Kok selleri- og potetmosen (i posen) i ca. 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Skrell og finriv halve ingefæren på et rivjern. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss smør. La smøret stå i 3–4 minutter, til det er gyllent. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Tilsett løken, hvitløken, ingefæren og 2 ss soyasaus i kjelen med smøret.
Kok ertene i vannet med selleri- og potetmosen de siste ca. 2 minuttene av selleri- og potetmosens koketid. Hell av vannet, og ha selleri- og potetmosen og ertene i hver sin serveringsskål.
Vel bekomme!