Vintergryte med kjøttdeig, sopp og villris

Vintergryte med kjøttdeig, sopp og villris

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Villris
125 g
Rødløk
1 stk
Aromasopp
200 g
Squash
1 stk
Kjøttdeig
200 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
22 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
3 g
Protein:
2 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 2–3 skiver med brunost i sausen for en fyldigere smak. Server tyttebær til gryten!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Rens soppen for jord, og del den i to. Kutt squashen i terninger. 
 Varm opp en dyp stekepanne til middels høy varme, og tilsett 2 ss olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter, til den har en jevn stekeflate, og legg den over på en tallerken. Stek rødløken, soppen og squashen i et par minutter, til løken er blank og soppen gyllen. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen, sammen med steinsoppulveret, 1 dl vann og crème fraîchen, og la gryten småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!