Vintergryte med kjøttdeig, sopp og villris
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Villris
125 g
Rødløk
1 stk
Aromasopp
200 g
Squash
1 stk
Kjøttdeig
200 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 22 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 3 g
- Protein:
- 2 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 2–3 skiver med brunost i sausen for en fyldigere smak. Server tyttebær til gryten!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Rens soppen for jord, og del den i to. Kutt squashen i terninger.
Varm opp en dyp stekepanne til middels høy varme, og tilsett 2 ss olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter, til den har en jevn stekeflate, og legg den over på en tallerken. Stek rødløken, soppen og squashen i et par minutter, til løken er blank og soppen gyllen. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen, sammen med steinsoppulveret, 1 dl vann og crème fraîchen, og la gryten småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!