Pasta og røkelaks i crème fraîce-saus med spinat, rødløk og sitron

Pasta og røkelaks i crème fraîce-saus med spinat, rødløk og sitron

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Grovkvernet sort pepper
  • olje
Fusilli tricolore
200 g
(Hvete)
Rødløk
½ stk
Spinat
50 g
Røkelaks
200 g
(Fisk)
Lett crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tomat
1 stk
Sitron
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
732 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan også serveres kald oppå pastaen.

Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ikke ha salt i pastavannet. 
Skrell og kutt rødløken i terninger. Skyll spinaten i kaldt vann. Skjær laksen i biter, og kutt tomaten i terninger. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i ca. 2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i crème fraîchen, spinaten og laksen, og gi det hele et lite oppkok.
Sil vannet av pastaen, og vend den inn i crème fraîche-sausen.
Dryss tomatterningene og ruccolaen over retten ved servering. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og topp retten med det revne sitronskallet og grovkvernet sort pepper. 
Fun fact! Laks er en fet fisk som har et høyt innhold av vitamin D og omega 3-fettsyrene DHA og EPA. Vitamin D bidrar blant annet til å opprettholde normale knokler og immunsystemets normale fuksjon.
Vel bekomme!