Adams curry med aromasopp, eple, ris og raita
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rødløk
½ stk
Chili
1 stk
Aromasopp
100 g
Rød paprika
1 stk
Kikerter
1 pakke
Rød currypaste
25 g
Kokosmelk
1 stor boks
Lime
1 stk
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Raita
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak deg frem med currypasten. Liker du en mild curry, kan du starte med 1 ts og tilsette mer hvis du vil.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell hvitløken og rødløken. Finhakk hvitløken og chilien, og kutt løken i skiver. Børst bort eventuell jord og rusk fra soppen, og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i store terninger. Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen sammen med rødløken i 2 minutter. Tilsett paprikaen, hvitløken og chilien, og stek det i ca. 1 minutt. Vend inn ønsket mengde av currypasten, tilsett kikertene og kokosmelken, og la curryen småkoke i 10–12 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Skyll eplet og kutt det i terninger. Tilsett epleterningene rett før servering.
Grovhakk korianderen. Topp curryen med korianderen og raitaen.
Vel bekomme!